img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-8-2020 04:50

Zes nieuwe locaties Archeo Route in Midden-Limburg

Midden-Limburg - 4 augustus 2020 - De Archeo Route Limburg is uitgebreid met zes nieuwe locaties in Midden-Limburg: de Middeleeuwse stadswaterput in Weert, de Klockeberg in Baexem, kasteel Ensenbroeck in Kelpen-Oler, de Abdij van Thorn, verborgen Wessem en de Hoofdwacht Stevensweert. Dit brengt het totale aantal archeologische belevingsplaatsen op 43. Voor het einde van dit jaar komen er nog 10 locaties in Limburg bij.

img

Op locatie ontdekken bezoekers met behulp van de app Archeo Route Limburg de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg. Ze staan oog-in-oog met een virtuele archeoloog. Hij laat zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg heeft afgespeeld. Een stap in de virtuele wereld met de techniek van vandaag om de verhalen van vroeger te beleven. Bezoekers doen dit alleen of met hun partner of gezin, met hun eigen smartphone op een zelfgekozen moment. Daardoor is een bezoek aan de locaties van de Archeo Route Limburg volledig coronaproof.

Archeo Route Limburg

Ontdek de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg. Sta oog-in-oog met de archeoloog. Hij laat je zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg heeft afgespeeld. Stap in de virtuele wereld met de techniek van vandaag om de verhalen van vroeger te beleven.

Download de app Archeo Route Limburg en kijk op de vindplaatsen welke verhalen jij wil ontdekken. 

Foto Limburg Marketing (locatie Baexem)/ collage DeltaLimburg.nl
 

Wellicht interessant