img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-8-2020 02:57

'Denkend aan Holland' bezoekt Limburg - te zien op NPO1

Roermond/Thorn/Stevensweert - 11 augustus 2020 - In hun TV-programma 'Denkend aan Holland' ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water en daarbij bezoeken ze ook Limburg.  De TV-aflevering van hun bezoek aan Limburg, waarbij ze naast Stevensweert ook Roermond en Thorn bezoeken, is te zien op maandag 17 augustus rond 21.25 uur bij MAX op NPO1. In juni bezochten ze Stevensweert, lees hier nogmaals het verslag van hun bezoek aan Stevensweert.

Voor deze tocht in de derde aflevering van Denkend aan Holland reizen Janny en André af naar het bourgondische zuiden. Ze beginnen in de Limburgse stad Roermond, waar het voelt alsof ze in Frankrijk zijn. Het wordt een enerverend avontuur waarin Janny en André gaan schieten, op een enorm vrachtschip klauteren en over de Maas varen - waar ze goed moeten oppassen voor binnenvaartschepen. Maar het wordt ook genieten van de prachtige omgeving van Rivierpark Maasvallei, de historische stadjes Thorn en Stevensweert en de Limburgse lekkernijen. Het duo eindigt deze tocht uiteindelijk ‘helemaal’ in België.

Over Denkend aan Holland

In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Foto: MAX Vandaag

Tags
Wellicht interessant