img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2020 02:31

Maasgouw wordt ‘Global Goals gemeente’ - op weg naar een beter, duurzaam Maasgouw

Maasgouw - 9 september 2020 - De gemeente Maasgouw sluit aan bij het landelijk netwerk van Global Goals gemeenten met als doel: Hoe kan met inwoners, bedrijven en instellingen nog beter worden samengewerkt aan een beter, duurzaam Maasgouw? Op 12 september reizen burgemeester en wethouders met de ‘Very Inspiring People Bus’ (VIP bus) van SDG Nederland door de gemeente. Ze gaan op diverse locaties in gesprek met inspirerende personen met als doel om kennis en inspiratie op te doen. Het is de eerste keer dat deze bus door Limburg reist.  

img

De gemeente richt zich hierbij op de doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties die wereldwijd van toepassing zijn: De Global Goals. In het kader van het toetreden tot het netwerk van de Global Goals gemeenten in Nederland organiseert de gemeente Maasgouw in samenwerking met SDG Nederland een startactiviteit over de Global Goals. SDG is de koepelorganisatie die zich inzet om duurzame ontwikkelingsdoelen in Nederland te helpen realiseren.

Bij deze startactiviteit reist de ‘Very Inspiring People Bus’ (VIP bus) van SDG Nederland door de gemeente Maasgouw. Het is de eerste keer dat deze bus door Limburg reist. Op deze, coronaproof, reis gaan burgemeester en wethouders op diverse locaties in gesprek met inspirerende personen uit de gemeente die ideeën hebben over en zich inzetten voor een beter en duurzamer Maasgouw.

Na de startactiviteit gaat de gemeente aan de slag met een Strategisch Plan Duurzame Ontwikkeling. Dit plan is gericht op de Global Goals en wordt in december behandeld in de gemeenteraad. Op basis van dit plan gaat de gemeente concreet aan de slag met het bijdragen aan de gestelde duurzame doelen.  

Zo wordt er straks nauwer samengewerkt met andere organisaties die werken aan de Global Goals. Daarnaast worden er initiatieven van ondernemers, instellingen en inwoners gesteund die bijdragen aan een betere, duurzame wereld. 

Foto: Guido van den Ende

Tags
Wellicht interessant