img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2020 11:25

Open Dag bij Het Huis van de Dieren in Horn

UPDATE 21 september 2020 - Door privé-omstandigheden is de open dag tot nader bericht uitgesteld.

Horn - 18 september 2020 - 'Ieder dier is er één en heeft recht op een goed leven', dat is de missie van Esmée Olthuis en Pascal van Dam van Het Huis van de Dieren in Horn. Zij vangen dieren liefdevol op met het doel hen te rehabiliteren, zodat ze op een nieuwe plek een herstart kunnen maken. Op zaterdag 3 oktober houden zij hun eerste Open Huis op hun nieuwe locatie aan de Heythuyserweg in Horn, coronaproof.

img

Na de verhuizing in maart van dit jaar hebben Esmée Olthuis en Pascal van Dam al meerdere dieren die extra zorg of training nodig hebben op hun nieuwe locatie verwelkomt. Het gaat dan vooral om honden, paarden, geiten en kippen, die liefdevol zijn opgenomen. Dit om hen te rehabiliteren, zowel fysiek als gedragsmatig, waardoor het dier op een nieuwe plek een herstart kan maken. Na herplaatsing is er nog uitgebreide nazorg en een vorm van educatie, overleg en ondersteuning aan de adoptanten van het dier. Dieren die om wat voor reden dan ook geen nieuwe plek kunnen vinden, vinden bij Het Huis van de Dieren een geweldig definitief thuis.

Missie

‘Ieder dier is er één en heeft recht op een goed leven. Daar zijn wij mensen verantwoordelijk voor en wij nemen die verantwoordelijkheid naar mate we die ook kúnnen nemen. Daarmee hopen we ook een voorbeeld te zijn voor anderen’, aldus de oprichters Esmée Olthuis en Pascal van Dam.

De dieren bij Het Huis van de Dieren zijn vnl. afkomstig uit asielen en maneges, de kippen komen uit de voedingsindustrie.

Esmée en Pascal hebben met deze missie al enkele jaren een opvang gerund op de Veluwe. De locatie daar voldeed echter niet meer. Sinds begin dit jaar hebben zij nu in Horn de beschikking over 3 ha grond met daarop een boerderij, verschillende opstallen en meerdere weiden waarop de dieren, elke diersoort apart, vrij en veilig kunnen rondlopen.

Esmée richt zich zo veel mogelijk op de training van en gedragstherapie voor de dieren. Pascal is dierenverzorger en facilitair ondersteuner. Daarnaast zijn er vrijwilligers die voor de dieren klaar staan om te helpen met de verzorgings- en schoonmaakwerkzaamheden bij stichting i.o. Het Huis van de Dieren.

Open Dag

Zaterdag 3 oktober van 13 tot 16 uur, Heythuyserweg 36 in Horn.

Wellicht interessant