img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2020 17:55

Ook de gemeente Maasgouw hijst Global Goals vlag

Maasbracht - 25 september 2020 - De gemeente Maasgouw heeft vandaag de Global Goals vlag gehesen ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Global Goals, een initiatief vanuit de Verenigde Naties. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept alle betrokken gemeenten, bedrijven en andere overheidsorganisaties op de Global Goals vlag te hijsen op deze jaarlijkse ‘Global Goals Vlaggendag’.

img

Duurzaam Maasgouw

De Global Goals of duurzame ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als dé mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. De gemeente Maasgouw gaat hiermee aan de slag door hier een lokale invulling aan te geven. De vraag die hierbij centraal staat is: Hoe kunnen we samen met inwoners, bedrijven en instellingen nog beter samenwerken aan een beter, duurzaam Maasgouw?

De gemeente Maasgouw is momenteel bezig met een 'Strategisch Plan Duurzame Ontwikkeling'. Dit plan is gericht op de Global Goals en wordt in december behandeld in de gemeenteraad. Op basis van dit plan gaat de gemeente concreet aan de slag met het bijdragen aan de gestelde duurzame doelen.  

Op zaterdag 12 september vond de startactiviteit plaats.

Foto DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant