img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2020 15:11

Alzheimer Café Maasgouw: vergeetachtigheid of dementie?

Maasbracht - 29 september 2020 - Op maandagavond 12 oktober vindt het volgende Alzheimer Café Maasgouw plaats in De Herberg in Maasbracht. Het thema van deze avond is 'Vergeetachtigheid of dementie?'. De woorden alzheimer en dementie worden vaak door elkaar gebruikt. Alzheimer is zeker een vorm van dementie, maar niet elke dementie is alzheimer. Saskia Ter Horst, specialist ouderen geneeskunde, is één van de sprekers deze avond. Aanmelden is verplicht.

img

Thema

Het thema van deze avond is ´Vergeetachtigheid of dementie?´. De woorden alzheimer en dementie worden vaak door elkaar gebruikt. Alzheimer is zeker een vorm van dementie, maar niet elke dementie is alzheimer. Maar wanneer is het nu geen vergeetachtigheid meer maar toch echt een begin van dementie? De ziekte van alzheimer is inderdaad een vorm van dementie die uiteindelijk ook veroorzaakt wordt door afname van hersencellen of signalen ergens in ons brein. Welke gevolgen dat heeft is afhankelijk van de plek(ken) in onze hersenen waar dit optreedt.

Maar wanneer is er nu sprake van dementie in mijn leven, bij mij, of bij mijn partner? Inderdaad begint alzheimer vaak met wat problemen in het geheugen. Pas als dit wat structureler lijkt te worden, gaan we ons toch wel zorgen maken. Als mensen om u heen subtiele maar terugkerende veranderingen gaan opvallen, bijvoorbeeld in uw gedrag, dan gaat u zich toch wat onbehaaglijk voelen.

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen dient u zich wel aan te melden voor het Alzheimer Café Maasgouw. Dit kunt u doen bij Lou Mom via 06-53 89 32 98 of via momlouis@yahoo.com

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier. Ook kunt u bellen met Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Limburg via het telefoonnummer 06-83 79 63 75.

Datum en tijd: maandag 12 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19 uur

Locatie: De Herberg, Sintelstraat 23, Maasbracht   

Over het Alzheimer Café Maasgouw

Het streven is dat het Alzheimer Café in Maasgouw iedere 2e maandag van de maand gehouden wordt. Een Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. De sfeer is informeel en gemoedelijk, net als in een gewoon café. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend, informatief en soms confronterend thema. Bezoekers kunnen rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies, contact met lotgenoten én gezelligheid. Ook zijn er professionele hulpverleners aanwezig die je vragen kunt stellen.

Wellicht interessant