img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-12-2020 11:56

Alzheimer Café Maasgouw - Alzheimer op jonge leeftijd

Maasbracht - 1 december 2020 - Op maandagavond 14 december vindt het volgende Alzheimer Café Maasgouw plaats in De Herberg in Maasbracht. Het thema van deze avond is 'Alzheimer op jonge leeftijd'. Soms lijkt het een burn-out maar is het toch jongdementie! Wat als je op jonge leeftijd de diagnose ‘Alzheimer’ krijgt? Tijdens het Alzheimer Café wordt hier uitleg over gegeven en vertelt de 53-jarige Sonja haar persoonlijke verhaal. 

img

Thema

Het thema is 'Alzheimer op jonge leeftijd, jongdementie'.

Sonja, 53 jaar en woonachtig in de gemeente Maasgouw, overkwam het. Zij vertelt in de special 'GOED GEZIN(D)' haar bijzondere verhaal. Het raakt mensen, mede door de positieve instelling van haar én haar gezin. Zij laat ons binnen in haar leven en haar ervaringen met dementie op jonge leeftijd. Sonja is één van de vrijwilligsters van ons Alzheimer Café Maasgouw en naar blijkt dus ook ervaringsdeskundige. Tijdens het Alzheimer Café bekijken we een filmpje en luisteren we naar haar verhaal. Daarna zal zij geïnterviewd worden door onze gespreksleidster Margret Jörissen.

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen dient u zich wel aan te melden voor het Alzheimer Café Maasgouw. Dit kunt u doen bij Lou Mom via 06-53 89 32 98 of via momlouis@yahoo.com

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier. Ook kunt u bellen met Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Limburg via het telefoonnummer 06-83 79 63 75.

Datum en tijd: maandag 12 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19 uur

Locatie: De Herberg, Sintelstraat 23, Maasbracht   

Over het Alzheimer Café Maasgouw

Het streven is dat het Alzheimer Café in Maasgouw iedere 2e maandag van de maand gehouden wordt. Een Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. De sfeer is informeel en gemoedelijk, net als in een gewoon café. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend, informatief en soms confronterend thema. Bezoekers kunnen rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies, contact met lotgenoten én gezelligheid. Ook zijn er professionele hulpverleners aanwezig die je vragen kunt stellen.

 

Wellicht interessant