img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-10-2020 03:51

Linssen Yachts Maasbracht adopteert 5 zeehonden

Maasbracht - 1 oktober 2020 - Enkele maanden geleden kondigde Linssen Yachts in Maasbracht aan dat het bedrijf voor elke verkochte boot in de maanden augustus en september een zeehond zou adopteren bij opvang A Seal in Stellendam, hiermee voortbordurend op de spontane actie vorig jaar waarin het bedrijf 'Sturdy' de zeehond adopteerde. Het AD meldde vanmiddag dat het Maasbrachtse bedrijf vijf zeehonden heeft geadopteerd.

img

Met een adoptie ondersteunt het bedrijf A Seal, een stichting die afhankelijk is van bezoekers, giften, donaties, sponsoren en donateurs. Het werkgebied loopt vanaf de Belgische grens langs de kust tot aan IJmuiden. A Seal vangt zieke, gewonde, verzwakte en verweesde zeehonden op.

In Nederland komen twee soorten zeehonden voor, namelijk de gewone zeehond en de grijze zeehond (kegelrob). De zeehond is het grootste roofdier van Nederland. Een volwassen grijze zeehond (mannetje) kan wel bijna 3 meter lang worden en zo’n 300 kilo wegen!

A Seal vindt het belangrijk dat het publiek veel leert over de zeehond en zijn leefgebied. Daarom is in het centrum ook veel informatie te vinden over de dieren, maar ook over andere onderwerpen die te maken hebben met natuur en milieu.

A Seal biedt ook een educatief programma voor kinderen op basisscholen, met een lespakket voor onder- en bovenbouw en de mogelijkheid voor een leerzaam ’uitje’ bij A Seal zelf.  

Meer informatie over het adopteren van een zeehond bij A Seal is hier te vinden.

Stockfoto

 

Tags
Wellicht interessant