img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-10-2020 11:45

9 oktober - Dag van de Duurzaamheid

Weert - 6 oktober 2020 - Vrijdag 9 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Met energiebesparen draag je bij aan duurzaamheid. Immers, energie die je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken. Zoek je ideeën hoe jij concreet kunt bijdragen aan duurzaamheid? Breng op donderdag 8 oktober tussen 15 en 17 uur een bezoek aan het Energieloket van Warm Wonen in Weert en ontvang praktische tips om energie in jouw eigen woning te besparen.

img

Met z’n allen staan we voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is belangrijk te ervaren dat ons handelen er toe doet. De dag van de Duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan.

De stichting Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. In 2018 werd door Urgenda elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Vanaf 2019 coördineert de Coöperatie Leren voor Morgen de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Deze coöperatie is een samenwerking van ruim 100 partijen die duurzaamheid in het onderwijs nastreven. Stichting Duurzame PABO en SME zijn de uitvoerders binnen de coöperatie.

Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid vind je op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl.

Locatie: gemeenschapshuis Groenewoud aan de Kesselstraat 28 in Weert

Datum en tijd: donderdag 8 oktober van 15 tot 17 uur

Foto: Warm Wonen Weert

Tags
Wellicht interessant