img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-10-2020 02:15

Koren staan nog steeds goed in wekelijkse coronamonitor van RIVM

Midden-Limburg - 24 oktober 2020 - Koornetwerk Nederland meldt dat de nieuwe wekelijkse cijfers van het RIVM laten zien dat er minder besmettingen in koorverband zijn opgelopen dan eerder, ondanks de in het algemeen stijgende aantallen. Dit is mogelijk ook een reflectie van het feit dat veel koren de afgelopen tijd hebben besloten weer even te wachten met hun activiteiten.

img

Afgelopen week merkte het platform dat de gemoederen in de koorsector hoog opliepen. Juist de ruimte die de overheid koren geeft om samen te zingen, zorgt voor een beklemmende tweespalt en in enkele gevallen zelfs voor lelijke woordenwisselingen.

"We roepen iedereen – zowel de thuisblijvers als de doorzingers – op om elkaar en elkaars opvattingen hierin te respecteren en beschaafd met elkaar om te gaan.

We willen opnieuw benadrukken dat onze sector, ondanks de complexiteit van de crisis en de keuzes die daarin gemaakt moeten worden, goed met deze crisis omgaat. Uit de oplossingen die we in het veld vinden blijkt een flinke dosis discipline én creativiteit, en een verantwoordelijkheidsgevoel dat enkel sterker lijkt te worden naarmate de crisis vordert.

We zijn ontzettend trots op al onze duizenden vrijwilligers en vrijwillige koorbestuurders, die zich ondanks voortdurende tegenslagen onvermoeibaar en onvermurwbaar blijven inzetten voor hun passie: samen zingen. Hou vol en blijf gezond, want ook deze crisis zal eens voorbij zijn."

Koornetwerk Nederland is ontstaan vanuit Koepelorganisatie Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK).

Stockfoto/DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant