img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-12-2020 14:45

Zangverbod in groepsverband omgezet in dringend negatief advies

7 december 2020 - Het zangverbod in groepsverband per 19 november is van tafel en is veranderd in een dringend advies om niet samen te zingen. Zingen kan een bron van besmettingen zijn, ook als mensen de coronamaatregelen goed in acht nemen. Dat betekent dat het wordt afgeraden om te zingen in koren of om met meerdere mensen naar zangles te gaan, m.u.v. kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangkoren.  

img

Zingen kan een bron van besmettingen zijn, zegt het Outbreak Management Team (OMT). Het OMT adviseerde het kabinet daarom op 3 november 2020 om zingen in een groep af te raden.Sinds 19 november was het daarom verboden om in een groep van 2 personen of meer te zingen. Met de inwerkingtreding van de COVID-19 wet op 1 december ontbreekt een wettelijke basis om zingen in groepsverband te verbieden.

Daarom is per 1 december het verbod op zingen in groepsverband omgezet in een dringend advies om niet in groepsverband te zingen.Dat betekent dat het wordt afgeraden om te zingen in koren of om met meerdere mensen naar zangles te gaan. Uitzondering daarop zijn kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangkoren.

Wanneer het aantal besmettingen weer op een veiliger niveau is, kan het dringende advies om niet te zingen in groepsverband weer worden versoepeld. Wanneer dat zal zijn, is echter lastig te voorspellen. Alle maatregelen die het kabinet neemt, zijn er op gericht, zo snel mogelijk de besmettingsaantallen omlaag te krijgen.

Regels voor kinderen

Kinderen tot en met 12 jaar mogen in een groep zingen. Want kinderen worden zelf weinig ziek van een coronabesmetting en dragen weinig bij aan de verspreiding van het virus. 

Zingen in de kerk of een ander gebedshuis

U mag zingen tijdens diensten in de kerk, moskee, synagoge of een ander gebedshuis.  Maar omdat zingen kan zorgen voor verspreiding van het coronavirus, wordt zingen in een groep afgeraden.

Stockfoto  

Wellicht interessant