img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-11-2020 09:58

Frans Pollux ontmoet schrijver Peter Buwalda - LIVE te volgen

Roermond - 13 november 2020 - Vanavond heeft Bibliorura niemand minder dan Peter Buwalda te gast. Vanaf 20.00 uur wordt hij in de bibliotheek geïnterviewd door Frans Pollux en leest hij voor uit eigen werk. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers zijn toegestaan, wordt deze avond live gestreamd op www.bibliorura.nl en www.deltalimburg.nl. Via de FB-pagina van Bibliorura kun je vragen stellen tijdens de livestream. 

img

Interactief

Heb jij nog vragen voor Peter Buwalda? Stel ze die avond dan via de livechat op de Facebookpagina van Bibliorura en wie weet wordt jouw vraag ter plekke beantwoord. 

Over Peter Buwalda

De debuutroman Bonita Avenue (2010) van de in Blerick opgegroeide Peter Buwalda werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen in 2019. Het boek won de BookSpot Literatuur Lezersprijs en was genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast zijn romans schrijft Buwalda elke week een column in de Volkskrant.

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. 

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Uitzending gemist of terugkijken?

Dat kan! Na 13 november 2020 blijft het interview via www.deltalimburg.nl/live beschikbaar.  


 

Wellicht interessant