img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-10-2020 09:55

18e editie Nationaal Schoolontbijt - coronaproof

Midden-Limburg - 30 oktober 2020 - Van 2 tot en met 6 november is weer het Nationaal Schoolontbijt, het grootste ontbijtevenement van Nederland. Het doel van het Nationaal Schoolontbijt is om kinderen een gezond ontbijt te laten zien én proeven. In Limburg ontbijt slechts 3% van de kinderen volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dit jaar gaan 35.803 kinderen van 208 Limburgse scholen smullen van een gezond ontbijt. 

img

Dankzij Rabobank en Jong Leren Eten krijgen de deelnemende Limburgse scholen 40% van de ontbijtkosten gesubsidieerd.

Coronaproof

De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt volgt de richtlijnen van het RIVM. Kinderen worden een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen. In hoeverre de scholen zelf extra maatregelen treffen om besmettingen te voorkomen, is aan de scholen zelf.   

Gezond ontbijtpakket

Ook dit jaar is er volop lekkere variatie: volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkorenkrentenbollen, glutenvrij brood, glutenvrije bolletjes, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, ei, komkommers en fruit. Voor ieder wat wils! Bakkers, ALDI en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

Nieuw lesmateriaal

In het ontbijtpakket vinden de kinderen ook vrolijke placemats in stijl om op school de tafels feestelijk aan te kleden. Scholen kunnen rekenen op vernieuwd lesmateriaal zoals animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter en lessen over de Vijf Vuistregels en de Schijf van Vijf. Bovendien krijgt ieder kind een boek mee naar huis. Voor de jongsten is dat een boek over Kolletje, het meisje met de toversokken en voor de oudere kinderen een tof doe-boek.

Afbeelding: De placemat voor de kinderen tot en met groep 6

Wellicht interessant