img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-12-2020 13:25

Eigen coronateststraat PSW (tijdelijk) dicht

Roermond - 15 oktober 2020 - PSW heeft vanaf 5 oktober een eigen Corona-teststraat voor medewerkers en stagiaires gehad. Er kon snel worden getest en dezelfde dag nog was de uitslag bekend. Op dit moment kunnen de GGD's zelf snel testen en snel de uitslag leveren. PSW heeft daarom de eigen teststraat gesloten. Mocht het zo zijn dat de wachttijden bij de GGD wederom (structureel) oplopen, dan wordt de eigen teststraat weer opgestart. 

img

Testen medewerkers  

PSW heeft zes weken een eigen teststraat gehad om medewerkers en stagiaires snel te kunnen testen en binnen één dag van de uitslag te kunnen voorzien. Prettig voor de medewerkers om snel duidelijkheid te hebben en goed voor PSW in verband met de werkroosters.

Er zijn in deze weken ruim 250 medewerkers getest.

Testen bewoners

De bewoners van de woonbegeleidingscentra van PSW worden al vanaf het begin van de corona-uitbraak door medewerkers van PSW getest in hun eigen omgeving. Dit blijft zo. Op dit moment is één cliënt binnen de woonbegeleidingscentra positief getest. In deze woning zijn alle voorgeschreven maatregelen getroffen.  

Actueel Corona nieuws 

Met betrekking tot Corona volg PSW de richtlijnen van de overheid, het RIVM, de GGD en de VGN. Op de website van PSW is het actuele nieuws te lezen hoe PSW omgaat met het Coronavirus. 

Stockfoto/DeltaLimburg.nl
 

Wellicht interessant