img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-12-2020 09:19

SamenLoop voor Hoop Roermond verplaatst naar 2022

Roermond - 17 december 2020 - De vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop Roermond in juni 2020 kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. KWF heeft nu besloten om tot september 2021 geen SamenLopen te organiseren. De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Roermond verplaatst daarom haar lustrumeditie naar de zomer van 2022. "De gezondheid van alle Survivors, deelnemers en vrijwilligers is het allerbelangrijkste." Er is dus ook in 2021 geen SamenLoop voor Hoop in Roermond. 

img

“Wij vinden het ontzettend jammer om onze lustrum editie weer te moeten verplaatsen, maar de gezondheid van alle Survivors, deelnemers en vrijwilligers is het allerbelangrijkste”, aldus de voorzitter van de SamenLoop Roermond, Bart Lickfeld. Samen met KWF is nagedacht over alternatieven maar de unieke sfeer van het evenement is voor alle Survivors en deelnemers een belangrijke reden om mee te doen. En daarom kiezen we ervoor om het evenement te verplaatsen naar 2022."

In het weekend van 6 en 7 juni 2020 zouden bijna 2.000 deelnemers en survivors hun beste beentje voor zetten tijdens de vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop Roermond.  

Over de SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor KWF en samen stilstaan bij de ziekte kanker. Bij de Roermondse editie lopen de deelnemers in teamverband één etmaal rondes op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond. De SamenLoop symboliseert op deze manier de onophoudelijke strijd tegen kanker.

Gedurende en voorafgaand aan het evenement organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast zijn er bijzondere ceremonies als eerbetoon aan kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden, afgewisseld met muzikale optredens. Ook is er een KinderLoop, speciaal voor de jongere doelgroepen die helaas ook worden geconfronteerd met (de gevolgen) van kanker.

Tijdens de SamenLoop is er echter bijzondere aandacht voor de zogeheten ‘survivors’: mensen die momenteel vechten tegen kanker of inmiddels genezen zijn verklaard. Zij zijn de eregasten van het evenement.

Meer informatie is te vinden op samenloopvoorhoop.nl/roermond.

Foto SamenLoop voor Hoop

Tags
Wellicht interessant