img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-1-2021 03:55

Kelpen-Oler houdt posteractie voor behoud van BS St. Liduina

Kelpen-Oler - 11 januari 2021 - In het weekend van 9 en 10 januari heeft elk gezin in Kelpen-Oler een gratis poster ontvangen. Het doel van deze posters is om te laten zien dat Kelpen-Oler tegen de sluiting van Basisschool St. Liduina is. Als het aan de overkoepelende organisatie SPOLT ligt, wordt in augustus 2021 de basisschool in het dorp gesloten. Veel inwoners van Kelpen-Oler zijn tegen dit besluit en komen in actie. 

img

Het bericht op de website van dorpsraad Kelpen-Oler:

"Het doel van deze poster is om samen te tonen dat wij als Kelpen-Oler tegen de sluiting van onze basisschool zijn.

Een van de belangrijkste pilaren in ons dorp voor wat betreft leefbaarheid en levendigheid dreigen we dan te verliezen. En dat willen we samen voorkomen!

We zijn dan ook blij dat jullie als ouders / medebewoners opstaan en willen laten zien dat we het hier niet eens mee zijn. We zijn strijdbaar voor behoud van de leefbaarheid van ons dorp om te beginnen door behoud van onze basisschool!

Wij zouden het heel fijn vinden dat de komende weken de poster bij u voor de raam mag prijken. U steunt daarbij allen die opkomen voor behoud van onze basisschool en de leefbaarheid van Kelpen-Oler."

De posters zijn totstandgekomen door de inzet van betrokken inwoners van Kelpen-Oler. Met steun van de Dorpsraad, Ouderraad en de werkgroep Behoud Basisschool Kelpen-Oler.

Sluiting drie basisscholen in Leudal

In december 2020 werd bekend dat SPOLT besloten heeft om drie basisscholen in Leudal te sluiten: BS De Heihorst in Heibloem, Antoniusschool in Buggenum en BS St. Liduina in Kelpen-Oler. Er heerst veel verzet tegen dit besluit en ook de politieke partijen D66 LeudalCDA Leudal en Samen Verder zijn tegen de sluiting van de drie basisscholen.

Wellicht interessant