img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-2-2021 15:00

Film 'Assepoester en de avondklok' opgenomen in Heythuysen

Heythuysen - 11 februari 2021 - Na zijn Kerstfilm in 2018, heeft filmleraar Jeroen Stultiens uit Heythuysen nu twee films opgenomen die meedoen aan de landelijke wedstrijd van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De eerste film 'Assepoester en de avondklok' is afgelopen weekend opgenomen in Heythuysen. Hij gaat vandaag om 16.00 uur in première.

img

Bij het UNICEF Kinderrechten Filmfestival leren kinderen door middel van het maken van een film ook nog iets over kinderrechten.

Een mooi project, waarbij ook dit achtste seizoen weer voor hilarische, maar ook ontroerende films zorgt. Elke donderdag om 16.00 uur komt een nieuwe film online op de inmiddels bekende ‘kinderrechtendonderdag’.

Over de film 'Assepoester en de avondklok'

Het is een hedendaagse versie van het sprookje Assepoester waarin het thema ‘avondklok’ subtiel verwerkt zit. Daarnaast zit artikel 18 'Recht op een goede opvoeding' van het kinderrechtenverdrag in deze film verwerkt.

Kijk hier vanaf 11 februari 16.00 uur naar de film 'Assepoester en de avondklok'.  

Over de film 'Little Brother'

Dit is de tweede film die Jeroen afgelopen weekend heeft opgenomen, in Hunsel en Haelen. Deze film gaat op donderdag 18 februari om 16.00 uur in première. Daarover volgende week natuurlijk meer! 

Op het einde van het schooljaar horen de kinderen of ze in de prijzen vallen bij de grote finale die elk jaar wordt georganiseerd. 

Wellicht interessant