img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-4-2021 17:34

Geen Stadsprocessie 2021 Roermond - wél Pelgrimsroute voor een Einzelgänger

Roermond - 14 april 2021 - Het comité Stadsprocessie Roermond heeft vanwege het coronavirus helaas moeten besluiten om de Stadsprocessie 2021 op 8 mei af te gelasten. Maar er is een plan B, waaronder een speciaal ontworpen pelgrimsroute voor een Einzelgänger van de Munsterkerk naar de Kapel in 't Zand. Deze bijzondere pelgrimsroute met een lengte van ca. 2,5 km is inmiddels klaar en kan gratis worden opgehaald of gedownload. 

img

Plan B - Putkaarsen

Alle putkaarsen worden in de week van 8 mei naar de Kapel in ’t Zand gebracht. De kaarsen worden in een speciale Heilige Mis op zaterdag 8 mei gezegend en daarna opgesteld in de Mariakapel bij de processiegang van de Kapel. Deze Heilige Mis kan worden bijgewoond onder de dan geldende regelingen in het kader van corona.

Plan B - pelgrimsroute voor een Einzelgänger

Er is een speciale pelgrimsroute voor een Einzelgänger ontworpen door leden van het Comité Stadsprocessie, Ger van Cruchten, Chiel Hommelberg en Frans Jansen. De route loopt vanaf de Munsterkerk naar de Kapel in ’t Zand en heeft een lengte van ca. 2,5 km met daarbij veel historische informatie over de Stadsbrand van 1665.

De route is gratis af te halen bij de Munsterkerk en de Kapel in ’t Zand en ook te downloaden:

pelgrimsroute-pdf folder

pelgrimsroute-doc folder

pelgrimsroute-doc op A4 

Pelgrims kunnen op eigen gelegenheid deze route lopen, hun putkaarsen gaan bekijken en zelf een kaarsje aansteken in de Munsterkerk en bij Onze Lieve Vrouw in ’t Zand, in de processiegang van de kapel.

Op deze manier wil het Comité Stadsprocessie dit unieke Roermondse erfgoed onder de aandacht houden en beide kerken extra steunen in deze moeilijke tijd.

Over de stadsprocessie Roermond

Degenen die willen weten hoe een processie er tegenwoordig uitziet en wat de achtergronden er van zijn, kunnen veel informatie vinden op de website Stadspro

Foto Leon van Lier (Kapel in 't Zand)

Wellicht interessant