img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-3-2021 21:30

Samenvatting livestream Klimaatalarm Roermond 2021

Roermond - 14 maart 2021 - In heel Nederland, op ruim 40 locaties, ging vanmiddag om 15.00 uur het Klimaat af, om zo vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen aandacht voor de klimaatcrisis te vragen. Ook in Roermond. Vanaf 14.00 uur was de actie in Roermond via een livestream, die door DeltaLimburg.nl werd verzorgd, te volgen. Met daarin ook beelden van de landelijke livestream die tegelijkertijd online is. Kijk hier naar een samenvatting van de livestream van eerder vandaag.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de *Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van 11 maatschappelijke organisaties, waar zich inmiddels 44 lokale groepen en 100 ondersteunende organisaties bij hebben aangesloten. De afgelopen kabinetten hebben te lang getreuzeld en de klimaatcrisis dendert voort. Het is nú tijd voor een eerlijk en doortastend klimaatbeleid en veilig leven. Voor mensen in Nederland én in alle regio’s waar die veiligheid nu al wordt bedreigd, zoals in delen van Azië, Afrika en in het Amazonegebied.

* De Klimaatcrisis Coalitie is een nieuw samenwerkingsverband van 11 organisaties: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Livestream DeltaLimburg.nl / samenvatting en foto Leon van Lier

Wellicht interessant