img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-6-2021 10:31

Fietsactie voor klimaatrechtvaardigheid in Roermond

Roermond - 24 juni 2021 - Op zondag 27 juni organiseert de Klimaatcoalitie Roermond een fietsdemonstratie om aandacht te vragen voor een ander klimaatbeleid. Tijdens de actie wordt er gefietst en zullen sprekers het hebben over het vooruitzicht van nog vier jaar Rutte. Het protest is onderdeel van decentrale actiedagen uitgeroepen door zes landelijke klimaatorganisaties, gebundeld in de coalitie Klimaatrechtvaardigheid Nu! 

img

Woordvoerder Carolien Caspers: “Zes jaar na het Urgendavonnis is er van de structurele verlaging van de uitstoot met 25% niets terecht gekomen. Dezelfde partijen die de afgelopen jaren effectief en rechtvaardig klimaatbeleid met opzet vertraagden, kunnen na afgelopen verkiezingen weer op een meerderheid rekenen.”
 
Wij hebben drie eisen. In de eerste plaats roepen we op tot het creëren van klimaatbanen waarmee we energietransitie kunnen vormgeven en mensen in fossiele sectoren perspectief kunnen bieden. Daarnaast roepen we op tot de ontmanteling van fossiele bedrijven zoals Shell en willen echt duurzame energie voor iedereen. Tot slot roepen we op tot decentrale, collectieve en zo democratisch mogelijke antwoorden op de crisis. Het klimaatbeleid kan zo ook de steeds grotere ongelijkheid bestrijden."

Praktische informatie

wanneer - zondag 27 juni 2021, verzamelen om 13 uur, vertrek 13.45 uur

waar - na aanmelding ontvangen deelnemers informatie over de startlocatie

wat - na het versieren van de fietsen vertrekken de deelnemers voor een fietstocht van ongeveer 1 uur door Roermond. Onderweg wordt enkele keren gestopt om de boodschap uit te dragen met megafoon en flyers.

aanmelden - dat kan per e-mail via xrroermond@protonmail.com. Geef zo mogelijk aan met hoeveel mensen je komt. Na aanmelding ontvang je meer informatie, o.a.de startplaats.

240621/HvL 
 

Wellicht interessant