img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-3-2021 13:40

Word lid van Coöperatie WeertEnergie en ontvang een perenboom

Weert - 19 maart 2021 - Help je mee om Weert energieneutraal te maken? Meld je dan aan bij de energiecoöperatie WeertEnergie en lever zo een concrete bijdrage aan de energietransitie van Weert. Wie tussen 22 maart en 4 april lid wordt, ontvangt een perenboom voor in de tuin cadeau. Na aanmelding wordt de boom op zaterdag 3 april tussen 9.00 en 12.00 uur bij je thuisbezorgd. Iedereen kan lid worden, inwoners van de stad Weert, de gemeente Weert én van daarbuiten. 

img

“Een Conference perenboom, omdat bomen voor CO2 reductie zorgen en omdat het gewoon fijn is om eigen fruit te eten”, verduidelijkt Hans de Jong, directeur van de Holding WeertEnergie.

Na aanmelding op de website van WeertEnergie wordt de boom op zaterdag 2 april tussen 9.00 en 12.00 uur bij je thuisbezorgd.

Over de coöperatie WeertEnergie

WeertEnergie is een burgerinitiatief, dat lokale groene stroom opwekt en levert via zonne- en windprojecten. Met het project Warm Wonen in Weert wordt ingezet op energie besparen. Ook vindt WeertEnergie het belangrijk om de energietransitie samen te doen. “Met de opbrengsten van onze zon- en windprojecten financieren we daarom zowel nieuwe projecten als sociaal-maatschappelijke initiatieven,” aldus Hans de Jong.

WeertEnergie werkt samen met haar leden, de gemeente Weert en andere regionale coöperaties om vorm te geven aan de energiedoelen die Weert wil behalen. Samen hebben we meer kennis en deskundigheid. Voor de realisatie van onze projecten werken we met lokale, gespecialiseerde bedrijven. Zo betekent jouw lidmaatschap een directe boost voor de lokale economie.
 
WeertEnergie werkt nauw samen met andere energiecoöperaties in de regio:  

- Rescoop Limburg  
- Rescoop Nederland  
- Samen Om, de energieleverancier die groene stroom levert die wordt opgewekt door 35 energiecoöperaties, waaronder WeertEnergie. 

Verder is WeertEnergie verbonden met het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert en lid van de Limburgse Milieufederatie.
 

Wellicht interessant