img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-4-2021 06:05

Voortgang bouw Windpark De Kookepan in Neer

Neer - 2 april 2021 - De werkzaamheden voor de bouw van Windpark De Kookepan van Leudal Energie zijn in volle gang. Op dit moment is men nog bezig met de uitvoering van de grondwerkzaamheden. Windpark De Kookepan wordt ontwikkeld ten noordwesten van Neer in het gebied genaamd 'De Kookepan'. DeltaLimburg.nl ging eerder deze week een kijkje nemen en maakte een sfeerimpressie van de bouwwerkzaamheden, inclusief dronebeelden. Wordt vervolgd!

Over Windpark De Kookepan

In 2016 nam Leudal Energie het initiatief om een coöperatief windpark te ontwikkelen. Een windpark dat 100% eigendom is van de leden van Leudal Energie en daarmee dus van de burgers van Leudal.
Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is begin september 2020 de eerste schop voor Windpark de Kookepan de grond in gegaan.  

In november 2020 werden de heiwerkzaamheden afgerond.

Vanaf 2021 kunnen de inwoners van Leudal gaan profiteren van windenergie: participeren met rendement en het zelf afnemen van goedkope en duurzame stroom. Ongeveer 150 leden van Leudal Energie hebben er voor gezorgd dat het benodigde eigen vermogen van € 2,2 miljoen binnen maar liefst vier maanden werd opgehaald.

Windpark De Kookepan is ontwikkeld ten noordwesten van het dorp Neer in het gebied genaamd 'De Kookepan'. De ontwikkeling en de bouw gebeurt in eigen beheer. Zo blijven de kosten lager en de uitgaven zoveel mogelijk binnen de regio.

Foto en video: Tim Vogels

Tags
Wellicht interessant