img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-4-2021 12:25

De Omwentelaars - een online avond over de circulaire economie

Roermond - 13 april 2021 - Woensdagavond 28 april om 19.30 uur is het zover. Geen Impactgesprek waarbij met concrete oplossingen mensen worden geïnspireerd, maar samen praten over het complexe vraagstuk van de circulaire economie. Met drie sprekers en natuurlijk break-out rooms om met elkaar ervaringen uit te wisselen, een belangrijk onderdeel van elke avond van de Omwentelaars.

img

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Nederland heeft daarom als doel om in 2050 een circulaire economie te zijn. Om dat te halen moeten we zo snel mogelijk gaan veranderen.

Hierover gaat het online filosofische gesprek: Wat is een circulaire economie eigenlijk? Wie is aan zet: producent, consument of overheid? Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de vele woningen die gebouwd en verbouwd moeten gaan worden?

In het gesprek wordt aan de hand van bijdragen van een drietal sprekers het thema verkend, de dilemma’s met elkaar besproken en samen ontdekt wat er al gaande is en wat er nog zou kunnen worden opgepakt.

Heb je zin om mee te filosoferen? Meld je dan aan! 

Praktische informatie

Waar: Online, via Zoom

Wanneer: Woensdag 28 april van 19.30 tot 21.30 uur. 'Inloop' vanaf 19.20 uur

Kosten: gratis, vooraf graag hier aanmelden.

Op de website van De Omwentelaars vind je meer informatie over het initiatief en in de agenda alles over deze avond.

Over De Omwentelaars

Het kernteam van de Omwentelaars bestaat uit Janneke ter Linden-Postulart, Floris Mokveld, Trees van der Schoot en Ilse Meelberghs. Verder kan echt iedereen een Omwentelaar zijn en worden dat ook steeds meer mensen. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om.  

Stockfoto/DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant