img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-4-2021 16:10

Sihem - Eerste kennismaking

Reuver - 14 april 2021 - Gisteren is de Ramadan begonnen. De 32-jarige moslima Sihem uit Reuver doet jaarlijks vol overtuiging mee aan de Ramadan. Zij zal de komende weken via DeltaLimburg.nl haar persoonlijke verhaal met jullie delen. Wat betekent de Ramadan voor haar? Hoe ervaart zij de Ramadan? Hoe past de Ramadan in haar dagelijkse en werkzame leven? Vandaag een eerste kennismaking:

img

"Mijn naam is Sihem. Ik ben 32 jaar oud en van Marokkaans afkomst. Ik ben geboren in Venlo en opgegroeid in Reuver en hier woon ik nog steeds. Ik kom uit een warm gezin met lieve ouders, twee zusjes, een broer en een broertje.  

Ik woon nog thuis bij mijn lieve ouders, samen met mijn jongste broertje en zusje. Mijn oudste broer en mijn zusje hebben inmiddels al een eigen gezin. Zelf ben ik nog niet getrouwd.

In mijn dagelijkse leven werk ik vier dagen per week als mondhygiëniste. Dit doe ik al bijna acht jaar. Het motiveren van patiënten en daarvan het effect zien, maakt mij ontzettend blij. Alhoewel ik altijd erg moe ben aan het eind van de dag en vooral last heb van mijn rug en nek, doe ik dit werk nog steeds met heel veel plezier. Mijn droom is om een eigen mondhygiëne praktijk op te starten; een droom waar ik nog steeds hard voor werk. 

Het geloof Islaam is een groot deel van mijn identiteit. Ik ben een moslima en het voelt ontzettend goed. Ondanks dat ik als moslima ben geboren, was ik al op vrij jonge leeftijd bezig met het geloof. Ik ben hierdoor op mijn 18e een hoofddoek gaan dragen. Voor veel mensen is de hoofddoek niks minder dan een stukje stof, maar voor mij is het een groot deel van wie ik ben en een groot deel van mijn religieuze identiteit. Het dragen van een hoofddoek was een bewuste keuze, die ik zelf heb gemaakt. Een keuze waar veel mensen zich blijkbaar tegen keren; een keuze waar niet iedereen achter staat. 

Respect is heel belangrijk in de Islamitische cultuur. Invaliden en bejaarden behoor je te helpen, want deze mensen kunnen iets niet wat jij wel kunt. Maar ook het helpen van behoeftigen en het geven van liefdadigheid aan de armen is een van de beste daden van aanbidding en gehoorzaamheid in de Islaam. Vooral in de maand van de Ramadan, omdat deze daden worden vermenigvuldigd.

Daarnaast is het voorzien in de behoefte van en hulp geven aan de mensen een van de belangrijkste redenen waarom liefdadigheid is voorgeschreven. Om deze reden zijn wij vorig jaar gestart met onze organisatie Give for Good

De komende weken zal ik mijn ervaringen tijdens de Ramadan met jullie delen. Dat doe ik heel graag, want ik besef dat lang niet iedereen op de hoogte is van wat de Ramadan daadwerkelijk betekent en dat begrijp ik ook. Voor velen is de Ramadan een periode waarin je overdag niet mag eten en drinken en waarin veel wordt gebeden. Maar dat is slechts een onderdeel, de Ramadan betekent voor ons zoveel meer. 

Sihem"

Wellicht interessant