img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-5-2021 02:20

Bijzonder burgerinitiatief bij de skatebaan in Heel

Heel - 7 mei 2021 - Vanochtend werd in Heel een heel bijzonder bordje onthuld bij de skatebaan in Heel door de jonge initiatiefnemer Ruben en wethouder Lalieu van de gemeente Maasgouw. Het bordje met de tekst 'Wil je ook een schone baan, laat de bezem dan hier staan' wordt vergezeld van een bezem. De bedoeling hiervan is dat de skaters zelf de skatebaan schoonvegen, voordat ze er gebruik van gaan maken. Skaten is namelijk lastig als de baan vol ligt met blaadjes e.d. 

Een prachtig burgerinitiatief en een bijzondere samenwerking van alle betrokkenen, temeer ook omdat Ruben en zijn vrienden niet zelf uit Heel komen, maar uit Wessem.

Voor echte skaters zijn er in Maasgouw twee grote banen in Heel en Maasbracht. Wessem heeft sinds kort een tijdelijk skate element op een speelterrein. Ook daar hebben Ruben en zijn vriendengroep een grote rol in gespeeld. 

De hoop is natuurlijk dat de bezem niet wordt weggehaald, de medewerkers van de nabij gelegen Piahoeve hebben toegezegd een oogje in het zeil te houden.

Foto en reportage Leon van Lier

Tags
Wellicht interessant