img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-2-2019 10:00

160 jaar Vincentiusvereniging Roermond

Roermond - Vincentiusvereniging Roermond bestaat op 14 februari 2019 precies 160 jaar, maar is nog springlevend. De missie van de vereniging is onveranderd gebleven: mensen in nood de helpende hand bieden. Alleen de manier waarop dat gebeurt en voor wie de hulp is bestemd, is door de jaren heen aangepast aan de veranderende maatschappelijke omstandigheden. “160 Jaar geleden was het nodig om klaar te staan in noodgevallen in Roermond en nu nog steeds. Al is onze kijk op de wereld groter geworden", aldus Kees Spapens, voorzitter Vincentiusvereniging Roermond. Op 14 februari 2019 wordt feestelijk stilgestaan bij het 160-jarig jubileum met een donatie aan Stichting Kumi Hospital Uganda uit Swalmen. 

img

Professionele hulpverleners, maatschappelijke instellingen of particulieren uit Roermond kunnen incidentele (financiële) hulp aanvragen. Daarnaast kent de Vincentiusvereniging diverse projecten en initiatieven om fondsen te werven en hulp te bieden, bijvoorbeeld de winkel met tweedehands kleding en huisraad die tegen lage prijzen verkocht worden.

Stichting Kumi Hospital Uganda is opgericht door Steffie Mooren. Als verloskundige is zij verbonden aan de Verloskundigenpraktijk Roermond. Tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in 2003 werd ze geconfronteerd met een hoge moeder- en kindersterfte als gevolg van de armoede en geldgebrek aan zorg in Uganda. Dit was voor haar de reden om de stichting Kumi Hospital op te richten met als doel het verbeteren van de verloskundige zorg in het plaatselijke ziekenhuis in de regio.

Meer weten over de Vincentiusvereniging Roermond of de Stichting Kumi Hospital Uganda? Kijk dan op www.vincentiusroermond.nl en www.kumihospital.nl 

 

 

Tags
Wellicht interessant