img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-5-2021 12:21

Online mantelzorgbijeenkomst Maasgouw - omgaan met stress

Maasgouw - 12 mei 2021 - Op donderdag 20 mei vindt een digitale bijeenkomst plaats voor mantelzorgers uit Maasgouw (en Roerdalen). Het thema van deze bijeenkomst is 'Hoe ga je als mantelzorger om met stress?' Een beetje spanning is goed, dit houdt ons scherp en alert. Maar als spanning doorslaat in stress, kan dit vervelende gevolgen hebben. Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg geeft tips en natuurlijk is er ook ruimte voor uw eigen verhaal. Aanmelden kan tot 18 mei.

img

Stress en mantelzorg

Een beetje spanning is goed, dit houdt ons scherp en alert. Maar als spanning doorslaat in stress, kan dit vervelende gevolgen hebben. Soms wordt er simpelweg te veel van een mantelzorger gevraagd en verwacht. Vaak willen wij zelf ook te veel. Alles lijkt dan tegen te zitten. De emmer wordt steeds voller en het lukt niet om onder die constante druk uit te komen. U bent vaker moe en sneller geïrriteerd. Ontspannen lukt niet meer en ’s avonds valt u ook maar moeilijk in slaap omdat u blijft piekeren. Kortom: u kunt niet meer genieten. Stress wordt dan een probleem en zelfs ongezond. En dit heeft natuurlijk ook invloed in het zorgen voor de ander. 

Programma digitale bijeenkomst

Tijdens deze digitale bijeenkomst via MS Teams, wordt stilgestaan bij wat stress met u als mantelzorger kan doen. Ook krijgt u tips van medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg. Carl Lahaije en Björn Maessen, mantelzorgondersteuners in de gemeente Maasgouw, zullen ook aansluiten. Natuurlijk is er ook ruimte om uw eigen verhaal te vertellen. 

Praktische informatie

Wanneer - donderdag 20 mei 2021

Tijd - van 19.30 tot 20.30 uur

Aanmelden - Stuur vóór dinsdag 18 mei 12.00 uur een e-mail naar mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl. Vervolgens ontvangt u via MS Teams een link naar de bijeenkomst.

Wellicht interessant