img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2021 15:15

Jesje Schalm loopt het Pieterpad voor IMC Weekendschool

Roermond - 14 mei 2021 - Jesje Schalm loopt het Pieterpad van Maastricht naar Pieterburen. Ze loopt voor kansengelijkheid in het onderwijs. Op Hemelvaartsdag - 13 mei - liepen we een stukje met haar mee langs de basisscholen De Kasteeltuin en Vincent van Gogh in Roermond waar ze met het project begon. Ook liepen we een stukje mee over het Pieterpad ter hoogte van Roermond. Alle donaties komen 100% ten goede aan de doelstelling van Stichting IMC Weekendschool.

Over Stichting IMC Weekendschool

Sinds 1998 verzorgt Stichting IMC Weekendschool op 58 locaties aanvullend, motivatiegericht onderwijs, voor jongeren, op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Dat doet de stichting met haar programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC On Tour en IMC Alumni.  

Meer informatie over Stichting IMC Weekendschool en al haar activiteiten is te vinden op de website IMC Weekendschool.nl

Wil je Jesje sponsoren? 

Inmiddels is door Jesje en haar collega's ruim € 20.000 opgehaald. Jesje heeft hieraan ongeveer € 1000 bijgedragen tot nog toe.

Doneer dan via deze link. Sponsoren kan ook door middel van het sponsor aanmeldformulier.

Over IMC Basis

Bij IMC Basis krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de kinderen meenemen in hun beroepswerelden. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. Doordat zij samen met de gastdocenten hun vak kunnen uitoefenen en hen álles kunnen vragen, verplaatsen zij zich elke week weer opnieuw in een interessant deel van de wereld om zich heen.

Reportage Leon van Lier

140521/HvL

Wellicht interessant