img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-5-2021 10:20

Floris - elektrisch rijdend op vakantie met een oldtimer?

Roermond - 16 mei 2021 - Zoals ik in eerdere columns al vertelde, willen we zo duurzaam mogelijk leven. Zo leven dat ook de generaties na ons kunnen genieten van deze mooie aarde. Elke dag maken we keuzes, liefst bewuste. Vaak beleven we daar veel lol aan. Nu we alweer een jaar volledig elektrisch rijden, wilden we deze meivakantie graag ook elektrisch in Nederland rondtouren.

We fietsen graag in Nederland en er zijn nog zoveel mooie plekjes die we niet kennen. Wij hoeven (ook na corona) niet zo nodig ver weg te vliegen, in Nederland en omgeving is zoveel moois te beleven, zeker op de fiets! Maar onze elektrische Renault Zoe kan helaas geen fietsen vervoeren, dus we hadden een uitdaging.

Maar gelukkig zijn er veel duurzame pioniers die laten zien dat het kan. Zo hebben we voor het eerst een elektrische camper gehuurd via het huurplatform Goboony. Oprichters Pjotr en Erik van de firma Evan hebben nu al 3 oude T2 Volkswagens omgebouwd op elektrische aandrijving en tweedehands Tesla accu’s.

De oude auto’s (ze zijn nu al meer dan 40 jaar oud) rijden goed mee met het moderne verkeer al mis je natuurlijk wel de stuurbekrachtiging van de moderne auto’s. Als we de oldtimer aan de laadpaal zetten, kwamen er telkens mensen op ons af: “is die echt elektrisch? Wat gaaf!”

Zowel de oprichters van Evan als de andere platforms, die nu ook elektrische campers gaan verhuren, vertellen dat er veel belangstelling is voor de elektrische campers. Mensen willen graag duurzaam leven en duurzame keuzes maken, maar weten vaak niet hoe het moet.

Ik vind het leuk om te pionieren en vervolgens jullie lezers van de ervaringen op de hoogte te stellen. Ik kan je vertellen, het kan echt elektrisch op vakantie met een camper! De laadinfrastructuur in Nederland is al goed en wordt steeds beter, al kom ik als pionier ook nog steeds soms voor vreemde problemen. 

Op mijn website www.duurzaamroermond.nl staat een blogpost over deze ervaringen van afgelopen week en deel ik meer van dit soort tips.

Ik hou van interactie, dus stuur je vragen naar floris@duurzaamroermond.nl.

Met duurzame groet, Floris 

Foto's Floris Mokveld

160521/HvL

Wellicht interessant