img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-5-2021 04:45

Hugo Luijten over zijn genomineerde thriller 'Undercover - Alles of niks'

Heel/Panheel - 24 mei 2021 - Schrijver Hugo Luijten, woonachtig in Heel, is één van de vijf genomineerden voor de Gouden Strop 2021 met zijn thriller 'Undercover - Alles of niks'. De Gouden Strop is de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Een gesprek met de trotse schrijver over de totstandkoming van dit boek, opgenomen op een van de locaties - in Panheel - uit het boek in aanloop naar de bekendmaking van het winnende boek op 5 juni. Het verhaal speelt zich af in deze regio, in de grensstreek.

De jury koos de vijf genomineerden uit tachtig inzendingen uit Vlaanderen en Nederland.  De uitreiking op 5 juni is het startschot voor 'De Week van het spannende boek'.

Overige genomineerden

De overige genomineerden zijn René Appel met Overschot, Bernice Berkleef met Bloedsteen, Toni Coppers met De moord op Arno Linter en Saskia Noort met Bonuskind.  

Gouden Strop

De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan deze prijs is een geldprijs (€ 10.000) en een sculptuur verbonden.

De uitreiking van de Gouden Strop is op 5 juni vanaf 13.30 uur live online te volgen via de website van Bibliotheek Utrecht.

Overige prijzen thrillergenre 

De winnaar wordt op 5 juni bekendgemaakt. Op dit dag worden nog drie andere prijzen voor thrillers toegekend. Dat zijn de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs en de Zilveren Strop. De uitreikingen gelden als startschot voor De week van het spannende boek, die op maandag 7 juni begint.

Foto en reportage Pieter Cornelissen

240521/HvL

 

Wellicht interessant