img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-5-2021 11:35

Eerste raadsvergadering Kinderraad Maasgouw online live te volgen

Maasbracht - 25 mei 2021 - Op woensdagmiddag 26 mei vindt de eerste raadsvergadering plaats van de kinderraad in de gemeente Maasgouw. Deze is online live te volgen via de website van de gemeente Maasgouw. Voor het eerst gaat de kinderraad aan de slag met echte raadsvoorstellen. Voor de raadsvergadering staan er interessante onderwerpen op de agenda. Op woensdag 31 maart werd de  Kinderraad geïnstalleerd

img

Agenda

De fractie De Sleye heeft het raadsvoorstel Schoolstraat ingediend, de fractie De Toermalijn brengt een voorstel met uitgewerkt plan voor een moestuin en de Sint Martinus fractie komt met een motie genaamd Veiligheid rondom Scholen.

Werkwijze

Elke school vormt een fractie. Elke fractie dient een eigen voorstel in bij het ‘kindercollege’. Per vergadering komen er dan twee of drie voorstellen op de agenda. Tenminste één agendapunt wordt door de kinderraad zelf ingebracht. De gemeente kan ook een voorstel indienen. De drie kinderwethouders selecteren, onder begeleiding, twee voorstellen. Deze voorstellen worden verder uitgewerkt. Tijdens de raadsvergadering kiest de kinderraad uiteindelijk het allerbeste voorstel. Dit voorstel zal ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.  

De school

In de kinderraad mogen per basisschool 2 leerlingen uit groep 7 en/of groep 8 als raadslid meepraten en meedenken over het beleid van de gemeente. De overige kinderen van de klas of de gehele bovenbouw doen mee als fractieondersteuners en kunnen helpen om de vergaderingen voor te bereiden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u de voorstellen al inzien? Dat kan hier.

De kinderraadsvergadering is op woensdag 26 mei vanaf 15.00 uur live te zien via deze link.

250521/HvL

Wellicht interessant