img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-6-2021 17:42

Fietsroute van de week - de Swalmroute, fietsen door het Swalmdal

Swalmen - 4 juni 2021 - Deze week een prachtige fietsroute van de ANWB met een lengte van ongeveer 45 km. Start- en eindpunt in Swalmen. Het Swalmdal is een bijzonder waardevol natuurgebied. De fietsroute biedt een mooie afwisseling van velden, bossen, de Maas, vele snelstromende beekjes, de meanderende Swalm en het prachtige Kasteel Hillenraad. Onderweg kom je langs diverse horecagelegenheden voor een gezellige pauze.

img

ANWB omschrijft deze wandelroute als volgt: "Golvende Maasterrassen tot ver in Duitsland en het slingerende riviertje de Swalm bepalen het landschapsbeeld op dit deel van de oostelijke Maasoever. Deze tocht biedt een mooie afwisseling van velden en bossen, van de brede Maas en de vele snelstromende beekjes. Belfeld, Reuver, Beesel en Swalmen liggen ingeklemd tussen de Maas en de grens met Duitsland. Het Swalmdal is een bijzonder waardevol natuurgebied. Hier leeft de das en heeft hij zijn burchten gebouwd. Onderweg ziet u nog een andere burcht: het fraai gelegen Kasteel Hillenraad."

Routebeschrijving (knooppuntenfietstocht)

Start- en eindpunt is Bosstraat/De Lanck, 6071 PX Swalmen bij fietsknooppunt 62.

Dit is de route uitgedrukt in fietsknooppunten: 62 - 90 - 88 - 63 - 87 - 61 - 91 - 04 - 03 - 06 - 02 - 99 - 70 - 72 - 98 - 53 - 23 - 97 - 62

Hier vind je nog meer informatie over deze wandelroute. 

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier (kasteel Hillenraad)

040621/HvL

Wellicht interessant