img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2019 10:00

Start Coöperatie Duurzaam Maasgouw

Maasgouw - De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is van start gegaan. De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is een burgerinitiatief, opgericht door een aantal inwoners van Maasgouw en heeft geen commerciële belangen, geen winstoogmerk en is onafhankelijk. Duurzaam Maasgouw is er vóór en dóór de burgers van Maasgouw en heeft als doel Maasgouw te verduurzamen. De gemeente Maasgouw vindt het initiatief belangrijk en ondersteunt het burgerinitatief: de eerste 100 energieadviezen stimuleert de gemeente met €50 per advies, zodat deelnemers voor slechts €25 een energieanalyse van de eigen woning krijgen met een vrijblijvend advies voor te nemen maatregelen.

img

Op de website www.duurzaammaasgouw.nl wordt de inwoner van Maasgouw uitgenodigd deel te nemen in de coöperatie en werk te maken van bijvoorbeeld energiebesparing. De coöperatie helpt daarbij. 
 
Duurzaamheid is een breed thema en je kunt op veel manieren bijdragen aan een duurzame toekomst. Gezien de actualiteit en de politieke agenda geeft de coöperatie prioriteit aan het duurzaamheid thema “energie”. Daar wordt iedereen en de hele samenleving nu op de een of andere manier mee geconfronteerd. Ook de inwoners van Maasgouw als samenleving.

 

 

Wellicht interessant