img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2021 04:08

Maasgouw gaat dassenpopulatie monitoren

Maasgouw - 10 juni 2021 - Het gaat goed met de das in Maasgouw. In de afgelopen dertig jaar is het aantal bewoonde dassenburchten gestegen van nul naar dertien. Dat blijkt uit een onderzoek dat stichting IKL afgelopen winter deed. In opdracht van de gemeente bracht IKL alle dassenburchten in Maasgouw in kaart. Om de dassenpopulatie te volgen, starten de gemeente en IKL een monitoringsprogramma. Er wordt een Dassenwerkgroep gestart en belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.

img

“Door dit onderzoek hebben wij nu een goed beeld van het leefgebied van de das in onze gemeente. Met deze informatie kunnen we de dassenpopulatie beter volgen en maatregelen nemen om de diersoort te beschermen”, aldus wethouder Lalieu.
 
Onder begeleiding van het IKL gaat deze Dassenwerkgroep in Maasgouw  jaarlijks alle burchten controleren en nieuwe burchten in kaart brengen.

Dassenwerkgroep

Inwoners van Maasgouw en andere geïnteresseerden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden voor de Dassenwerkgroep en zo een bijdrage leveren aan het behoud van de das in Maasgouw. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via c.munnecom@ikl-limburg.nl.

Stockfoto 

100621/HvL

Tags
Wellicht interessant