img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2021 18:40

Kinderraad Maasgouw aan de slag met biodiversiteit in Thorn

Thorn - 27 juni 2021 - De Kinderraad van de gemeente Maasgouw hield woensdag 23 juni een buitenactiviteit met als thema de Global Goals. De focus lag op biodiversiteit. Dit programma in de natuurspeelplek Thoearder Eppelke aan de Weijersweg in Thorn werd vormgegeven door een aantal vakambtenaren, die ieder vanuit hun eigen deskundigheid een bijdrage leverden. Wij gingen een kijkje nemen. 

Samen werken aan een duurzame wereld

Met quizvragen werd het onderwerp Global Goals geïntroduceerd bij de kinderraad. Mooi om te zien hoe kinderen van deze leeftijd zich al bewust zijn van maatschappelijke thema’s.  

Biodiversiteit

Voor kinderen is het best lastig om te bepalen wat je zelf kunt doen aan de 17 Global Goals voor een betere wereld. Daarom liet dit programma concreet zien wat je zelf kunt bijdragen om de biodiversiteit te verbeteren.

Aan de slag

Meteen werden de handen uit de mouwen gestoken met hark en zaag. In een actief programma gingen ze in groepjes aan het werk met hooi en afzettingen van struiken. Met takken werd een zogenaamde takkenril gemaakt, die een schuilplaats biedt voor dieren. Zo werden de leefomstandigheden van planten en dieren op kleine schaal verbeterd. 

Veel plezier en enthousiasme

Ook werden ‘maai-mij-nietjes’ gemaakt. Per school werd een uit hout gezaagd vergeet-mij-nietje versierd en voorzien van een bord met de tekst ‘maai me niet’. Deze worden mee naar school genomen om ze verder af te maken. Daarmee wordt ook het gesprek hierover mee naar school genomen, naar de andere kinderen. Samen kiezen ze een mooie berm of plek uit om het maai-mij-nietje te plaatsen.  

Foto en reportage Leon van Lier
270621/HvL

Wellicht interessant