img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2021 01:30

Wandelroute van de week - het Mariahof bij Stramproy

Stramproy - 3 juli 2021 - Deze week een prachtige en afwisselende wandeling van routemaker Adrie Raaijmakers over de Stramprooierheide, Sint-Maartensheide en De Luysen in het grensoverschrijdend natuurgebied Kempen-Broek, op de grens van Nederland en België. De wandelroute heeft een lengte van 15 km met start- en eindpunt in Stramproy. Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling. 

img

De Stramprooierheide is een bosgebied met hoofdzakelijk grove den. De Luysen is een moerasgebied, waarbij vooral De Luysen-Mariahof bijzonder waterrijk is. In De Luysen-Mariahof staan drie vogelkijkhutten met een prachtig uitzicht over het waterrijk gebied. Een gedeelte van de tocht gaat langs de beek Abeek.

Als bezienswaardigheden voert de route langs twee watermolens. Op het Belgisch grondgebied De Voorste Luysmolen en op Nederlands grondgebied de Broekmolen. De Broekmolen is alleen op afspraak te bezoeken.

Hond mee? / Toegankelijkheid

Tijdens deze route zijn honden NIET toegestaan. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden, vanwege de onverharde paden (87% onverhard).

Wandelroute  

Deze tocht is onderdeel van de 25km lange wandeling "Het Kempen-Broek rondje".

Start- en eindpunt is Nieuw Vosseven, Lochtstraat 28 in  Stramproy. Voor wandelaars is parkeren van de auto alleen toegestaan op de parkeerplaats iets voor de ingang van het bungalowpark 't Vosseven. Dit is de eerste parkeerplaats vanaf Stramproy.

Hier vind je de routekaart en meer informatie over deze wandelroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Adrie Raaijmakers (het Mariahof)
030721/HvL

 

Wellicht interessant