img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2021 08:30

Koninklijke Onderscheiding - Har Geelen uit Roermond

Roermond - 10 juli 2021 - Vanavond heeft Har Geelen (54) uit Roermond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen, namens burgemeester Rianne Donders-de Leest van de gemeente Roermond. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijk concert van Koninklijk Erkend Fluit & Tamboerkorps Excelsior Montfort en Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch. Har Geelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

img

Drie Koninklijke Onderscheidingen

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen heeft vanavond in totaal drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Naast de heer Har Geelen uit Roermond, ontvingen ook mevrouw Jeanette Verstappen uit Horn en mevrouw Josje van der Spek uit Herkenbosch een Koninklijke Onderscheiding.  

Har Geelen 

De heer Geelen is sinds zijn 11de jaar actief lid van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior in Montfort. Sinds 1987 is hij ook bestuurslid van deze vereniging, sinds 1992 als penningmeester. Hij bezoekt  vergaderingen van de gezamenlijke muziekverenigingen in de gemeente Roerdalen en vertegenwoordigt Excelsior bij recepties van leden en van andere verenigingen bij jubilea en kampioenschappen.

Verder zet Har Geelen zich al jaren in voor het behoud van de tamboermuziek, ook op bestuurlijk niveau. In  1997 werd hij bestuurslid bij de het district Roermond van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, een  overkoepelende organisatie en belangenbehartiger voor tamboer-, fluit-, klaroen- en jachthoornkorpsen, drumfanfares, slagwerkensembles en dans- en twirlgroepen.

Voor deze organisatie zette hij zich in voor allerlei werkzaamheden, zoals de organisatie van de regionale  solistenwedstrijden, provinciale kampioenschappen, mars- en muziekwedstrijden en podiumconcoursen. Hij  zorgde er onder meer voor dat de financiën klopten. Bij zijn afscheid van het districtsbestuur in 2013 werd  de hij vanwege zijn grote inzet voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen benoemd tot erelid van deze  bond.

Ook bij andere verenigingen, zoals Schutterij Sint Martinus uit Asenray en Joekskapel 'Loester Good' uit Montfort, was hij een gewaardeerd lid.

Foto Leon van Lier
100721/HvL

Wellicht interessant