img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2021 20:30

Koninklijke Onderscheiding - Josje van der Spek uit Herkenbosch

Herkenbosch - 10 juli 2021 - Vanavond heeft Josje van der Spek (36) uit Herkenbosch een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijk concert van Koninklijk Erkend Fluit & Tamboerkorps Excelsior Montfort en Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch. Josje van der Spek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

img

Drie Koninklijke Onderscheidingen

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen heeft vanavond in totaal drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Naast mevrouw Josje van der Spek uit Herkenbosch, ontvingen ook de heer Har Geelen uit Roermond en mevrouw Jeanette Terstappen uit Horn een Koninklijke Onderscheiding.  

Josje van der Spek

Josje van der Spek is sinds 2009 bestuurslid bij het district Roermond van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Tussen 2010 en 2018 was ze ook vice-voorzitter. Verder verzorgde ze van 2009 tot 2018 de administratie van concoursen en was ze aanspreekpunt voor vele verenigingen in Limburg. Ook vertegenwoordigde ze de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen bij jubilea van leden en reikte ze hiervoor oorkondes en insignes uit.

Vanaf de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie in 2014 is Josje van der Spek als bestuurslid van de LBT vertegenwoordigd bij de doelgroep Jeugd en Educatie. Op landelijk niveau werkt ze mee aan het jeugdbeleid, de opleidingen en examinering.

Verder is ze betrokken bij de provinciale ontwikkeling en ondersteuning van verenigingen en scholen voor het landelijke project ‘MeerDoor’. Dit wordt ondersteund door Verbindend Netwerk Koorzang en het Huis voor de Kunsten. Het project zorgt dat er meer muzieklessen en muziek-onderwijs kan worden verzorgd op basisscholen. Door de inzet van mevrouw Van der Spek heeft dit project in Limburg bekendheid gekregen.

In 2018 werd ze voorzitter van de doelgroep Jeugd en Educatie en vast lid van het Algemeen Bestuur van de LBT.

Sinds 1992 is Josje van der Spek lid van Schutterij Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch. Daar volgde ze de muziekopleiding tot het hoogste niveau. Daarna gaf ze muziekles aan de leden van het veteranen oud trommelkorps (VAT ’90) en ze nam ze als bestuurslid van St. Sebastianus deel in de Korps Commissie van 2004 tot 2012. Mede door haar inzet werd het muzikale onderdeel van de schutterij aantrekkelijker voor de jeugd in Herkenbosch.

Verder was Josje van der Spek medeorganisator van een jeugdkamp en een plek voor de jeugd bij schuttersfeesten. Hierdoor werd een schuttersfeest ook leuk voor de jeugd. Ook was ze betrokken bij muziekwedstrijden van de jeugd. In de corona-periode organiseerde ze online repetities en leuke activiteiten om de onderlinge contacten in stand te houden. 

Foto Leon van Lier
100721/HvL

Wellicht interessant