img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-8-2021 09:30

Sjportiefestasie 2021 in Roermond: BELEEF - BEWEEG - BEREIK

Roermond - 26 augustus 2021 - Vanaf 1 september start Sportservice Roermond met de '20-20-20 uitdaging. In drie periodes van 20 dagen worden in samenwerking met verschillende partners activiteiten georganiseerd in het kader van een gezonde leefstijl, ontmoeten en samenzijn en het uiteindelijk ontdekken en verleggen van grenzen. "Maak kennis met nieuwe beweegactiviteiten, verleg je grenzen en kom in beweging." Deelname is gratis!

img

Themaperiodes

De 20-20-20 uitdaging bestaat uit drie periodes van elk 20 dagen. In elke periode staat een ander thema centraal met activiteiten die daarbij aansluiten. Kies de periode die bij jou past of waar jij nieuwsgierig naar bent en doe mee!

Periode 1: 1 september - 20 september

Een frisse start

Maak kennis met verschillende vernieuwende vormen van wandelen en hardlopen. Ben je op zoek naar handvaten op het gebied van gezonde voeding? Ook dan is deze periode interessant voor jou.

De beweegactiviteiten die deze periode worden aangeboden zijn POWERWALK en SLOWRUN. Beide activiteiten worden twee keer aangeboden: een kennismaking en een vervolgles.

Tijdens deze periode worden ook twee leefstijl workhops verzorgd: VITALITEIT en ETIKETTEN LEZEN.

Periode 2: 21 september - 10 oktober

Ontmoeten

Deze periode staat ontmoeting en verbinding centraal, want samen wandelen is gezelliger dan alleen. Nodig je buurman- of vrouw, broer/zus, vriend/vriendin uit voor een ommetje. 

Daarnaast kun je alleen of samen meedoen aan verschillende laagdrempelige wandelactiviteiten. De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze activiteiten ligt daarom normaal gesproken op 60 jaar. Tijdens de Sjportiefestasie periode (21 september – 10 oktober) mag iedereen die dat wil meedoen aan deze activiteiten.

Wie nodig jij uit voor een gezamenlijke wandeling?

Periode 3: 11 oktober - 30 oktober

Weerbaarheid

Mentaal weerbaar zijn helpt je om te gaan met veranderingen in je leven. Dit zorgt voor een positievere instelling en meer flexibiliteit en kracht. Om jouw mentale weerbaarheid te vergroten moet je eigenlijk grenzen op zoeken. Iets doen of leren wat nét een beetje buiten je macht ligt of wat je nog niet kan. Het leert je om doelen te stellen en te bereiken. Daarnaast helpt het om te werken aan aandacht en focus: mindfulness en ontspanningstechnieken kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

De beweegactiviteiten die deze periode worden aangeboden zijn BOOTCAMP, MIND-WALK en BOXING. Deze activiteiten worden steeds twee keer aangeboden: een kennismaking en een vervolgles.

Meer informatie

Wil je meer weten over het activiteitenaanbod per periode? Neem dan een kijkje op deze webpagina van Sportservice Roermond. 

Spelregels

  • Je kiest zelf of je aan één, twee of alle drie de periodes deelneemt;
  • Deelnemen aan de activiteiten is gratis;
  • Inschrijven is verplicht. Dit is mogelijk via de activiteiten in de agenda;
  • Tijdens de activiteiten worden de RIVM-richtlijnen (i.v.m. corona) gevolgd.
260821/HvL

Wellicht interessant