img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-8-2021 16:40

Fietroute van de week - fietsroute Midden-Limburg

Baexem - 29 augustus 2021 - Deze week een prachtige en afwisselende knooppuntenfietsroute in de omgeving van de Maas in Midden-Limburg met een lengte van 35 km. Met start- en eindpunt in Baexem (Hubert Cuyperslaan 2). De route voert onder andere langs enkele Maasplassen, natuurgebieden en diverse bezienswaardigheden, waaronder klooster Mariabosch bij Baexem. Dit is de laatste route van dit seizoen. In mei 2022 start weer een nieuw seizoen met wekelijkse wandel- en fietstips.

img

De route loopt door prachtige dorpen in de omgeving van de Maas in Midden-Limburg. Panheel ligt te midden van de Maasplassen. Deze plassen, die ontstaan zijn door het baggeren van grind, worden vooral in de zomer gebruikt voor waterrecreatie. Rondom het gehucht liggen onder andere de Antoniusplas, de Boschmolenplas en het Tesken. Ten westen van het plaatsje bevindt zich ook het natuurgebied Leerke Ven.

Bij Baexem passeert u Klooster Mariabosch. Dit klooster werd eind 19e eeuw gesticht door Duitse Jezuïeten en in 1918 overgenomen door de Zusters Dienaressen van de Heilige Geest. Het complex werd in 1934 uitgebreid met een kapel en rond 1955 met een nieuwe vleugel.

Grathem is een kerkdorp aan de Uffelse Beek in de gemeente Leudal. De Uffelse (Uffelsche) Beek is afkomstig van het Kempens Plateau in België, waar ze onder de naam Abeek, Lossing of Emissaire bekend is.

Hier vind je de fietsroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar heb ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elk weekend een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje gezet. Dit is de laatste route van dit seizoen. Vanaf mei 2022 weer een nieuw seizoen met elke week een leuke fiets- of wandelroute!" 

Foto DeltaLimburg.nl (Boschmolenplas)
290821/HvL
 

Wellicht interessant