img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-9-2021 01:35

De Omwentelaars - impactgesprek 'Aardgasloos verwarmen, hoe moet dat dan?'

Roermond - 4 september 2021 - De Omwentelaars organiseren op 22 september een Impactgesprek met als thema: Aardgasloos verwarmen, hoe moet dat dan? Er wordt gekeken naar een toekomst waarin de huizen en gebouwen duurzaam worden verwarmd. Er wordt in 2050 geen CO2 uitgestoten en er worden geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. De Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven en nodigen belangstellenden graag uit om hierover mee te praten.  

img

Programma 22 september

Op woensdagavond 22 september wordt gekeken naar een toekomst waarin de huizen en gebouwen duurzaam worden verwarmd. Er wordt in 2050 geen CO2 uitgestoten en er worden geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. Maar hoe kan jij je huis zonder aardgas gaan verwarmen?

Floris Mokveld leeft al twee jaar in een aardgasvrij huis uit 1925. Hij is met zijn bedrijf Bona Ciklo actief in de warmtetransitie en kan de alternatieven goed uitleggen en laten zien aan de hand van voorbeelden hoe dat in de praktijk gaat.

Om je huis duurzaam te verwarmen is het maken van een plan belangrijk. Dit plan wordt in de subgroepen besproken. Wat heb je al gedaan, waar loop je vast, welke hulp heb je nodig? Bij elke subgroep is er een expert aanwezig voor inhoudelijke ondersteuning.

Programma
19:00 tot 19:30 uur - Inloop
19:30 tot 20:15 uur - Presentatie
20:15 tot 20:30 uur - Pauze
20:30 tot 21:15 uur - In gesprek in subgroepen
21:15 tot 21:30 uur - Gezamenlijke afsluiting
21:30 tot 22:00 uur - Mogelijkheid tot napraten

Praktische informatie

Wanneer - Woensdag 22 september 2021, zaal open om 19 uur, programma begint om 19.30 uur. De avond duurt tot 21.30 uur met napraten tot 22 uur

Waar - Op het oude Philipsterrein, Bredeweg 10, Roermond (hier wordt mogelijk een duurzaamheidscentrum gerealiseerd samen met de Weerstand)

Deelname - gratis, de kosten van de consumpties zijn voor eigen rekening, neem voldoende water zelf mee

Aanmelden - graag vooraf aanmelden. Dat kan via de website van de Omwentelaars. Daar is ook meer informatie over deze bijeenkomst te vinden. 

Over De Omwentelaars

Het kernteam van de Omwentelaars bestaat uit Janneke ter Linden-Postulart, Floris Mokveld, Trees van der Schoot en Ilse Meelberghs. Verder kan echt iedereen een Omwentelaar zijn en worden dat ook steeds meer mensen. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om.  

Inzetfoto John Peters (Floris Mokveld in zijn verduurzaamde woning)
040921/HvL

Tags
Wellicht interessant