img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2021 04:08

Plaatsnaambord onthuld 'Roermond MKB-vriendelijkste gemeente Limburg'

Roermond - 10 september 2021 - Eind juli werd bekendgemaakt dat Roermond de MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg is. Deze prijs van het midden- en kleinbedrijf wordt iedere twee jaar toegekend. Op 9 september werd het plaatsnaambord onthuld dat winnende steden traditioneel krijgen van MKB-Nederland. De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en dient als prikkel voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers.

img

Kijk hier naar de nieuwsvideo over deze onthulling.

Bij de vorige verkiezing in 2019 werd Roermond 3e. In de landelijke top-100 is Roermond gestegen van de 21e naar de 8e plaats. 

Over de verkiezing

De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova onder bijna 20.000 ondernemers. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als prikkel voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers. De MKB-vriendelijkste gemeente is het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. De vragen gaan niet alleen over de eigen gemeente. Er wordt ook gepeild welke andere gemeente het MKB het meest ondernemersvriendelijk vindt.

Kijk voor meer informatie op de website van 'MKB Vriendelijkste gemeente van Nederland'.

Foto: still uit nieuwsvideo
100921/HvL 

Tags
Wellicht interessant