img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2022 17:00

Stoptober - Ga de uitdaging aan en stop 28 dagen met roken

7 september 2022 - Wil je graag stoppen met roken, maar vind je dat moeilijk in je eentje? Doe dan mee met Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober. Deze periode blijkt net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken, de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Via een speciale app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Ook zijn er nog andere vormen van begeleiding beschikbaar.

img

Ambassadeurs

Ook dit jaar geven bekende Nederlanders weer het goede voorbeeld: Eva Simons, Arno Kantelberg en Tommie Christiaan.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via deze webpagina van Stoptober.nl.

Extra begeleiding

Download de bijbehorende gratis app, die dagelijks steun biedt.  

Samen stoppen doet wonderen. En wil je de kans op succesvol stoppen met roken nog verder vergroten, ook dan helpt Stoptober je graag op weg. Online coaching of persoonlijke begeleiding, nicotinevervangers die je zo kunt kopen of medicijnen op recept – ga voor jezelf na welke vorm van (extra) ondersteuning voor jou het meest geschikt is.

Alle informatie over Stoptober vind je op de website Stoptober.nl. 

Wie is Stoptober?

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland.

Foto FB Stoptober.nl
070922/HvL

 

Wellicht interessant