img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2021 16:30

Kick-Off Dutch Marines Rowing Challenge Roermond-Rotterdam 2022

Roermond - Op zaterdag 16 oktober vindt in Roermond de kick-off plaats van de nieuwe uitdaging van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) en de stichting Help Ze Thuiskomen (SHZT): een sloeproei challenge van Roermond naar Rotterdam in vier dagen over een afstand van 250 kilometer. In september 2022. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren die in het dagelijks leven te maken hebben met de gevolgen van PTSS (posttraumatische stressstoornis). 

img

De Dutch Marines Rowing Challenge heeft eerder memorabele roeichallenges uitgevoerd: in 2015 Rotterdam-Londen, in 2017 Den Helder Wilhelmshaven en in 2018 Vlissingen Rotterdam. Helaas konden de geplande activiteiten voor 2020 en 2021 vanwege corona niet doorgaan. 

In 2020 stond DMRC aan de basis van de oprichting van de Stichting Help Ze Thuiskomen. Deze stichting vraagt begrip en aandacht voor (oud)-mariniers en andere geüniformeerde beroepsbeoefenaren die in het dagelijks leven te maken hebben met de gevolgen van PTSS. Een posttraumatische stressstoornis die zij hebben opgelopen in de uitoefening van hun beroep dat zij nadien niet of niet meer op dezelfde wijze kunnen uitoefenen. Een beroep dat zij vanuit passie en betrokkenheid uitoefenden ten dienste van een veilige Nederlandse samenleving.

Daarnaast zet de Stichting zich in om door middel van fondswerving (donaties) gerichte projecten financieel te kunnen ondersteunen.

Tijdens de kick-off wordt de route van de roeichallenge Roermond – Rotterdam gepresenteerd. Uniek is dat, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten en deelnemen aan de Invictus Games 2022, in de sloepen van DMRC instappen om eveneens de route te roeien. Ook leden van medische teams verbonden aan militaire uitzendingen zullen aan de challenge deelnemen.

Verder wordt dan ook de kledingsponsor bekendgemaakt van het tenue dat tijdens de challenge zal worden gedragen.

Foto Dutch Marines Rowing Challenge
190921/HvL

Wellicht interessant