img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2021 03:15

Week tegen Eenzaamheid bij Bibliocenter

Midden-Limburg - 20 september 2021 - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober organiseert Bibliocenter diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen en extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. "Kom gezellig op de koffie en ontdek de vele mogelijkheden van de bibliotheek om in contact te komen met anderen, zoals bijvoorbeeld het Taalcafé, mantelzorgbijeenkomsten en de leestafel."   

img

Kom gezellig op de koffie in de bibliotheek

In de bibliotheek is iedereen welkom! Je kunt tijdens de openingstijden binnenlopen om gezellig een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn!

Maak kennis met de mogelijkheden van de bibliotheek

- maandag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek aan de Kapelaniestraat 8 in Nederweert.

- donderdag 7 oktober van 14.00 tot 16.00  uur in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.

Onder het genot van een kopje koffie of thee, met iets lekkers erbij, maak je een praatje met een van onze medewerkers en ontdek je de mogelijkheden van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

Taalcafé: maak kennis met een buur uit een andere cultuur!

Vind je het leuk om eens binnen te komen en gezellig te kletsen met je buurtgenoten? Maak dan kennis met een buur uit een andere cultuur tijdens het Taalcafé in de bibliotheek. 

- dinsdag 5 oktober van 18.30 tot 19.45 uur in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Aanmelden kan hier.

- woensdag 6 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek aan de Kapelaniestraat 8 in Nederweert. Aanmelden kan hier.

Mantelzorg en Eenzaamheid

Heb je als mantelzorger wel eens behoefte aan een luisterend oor of gewoon een moment voor jezelf? Bibliocenter organiseert samen met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten voor mantelzorgers bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250.

- woensdag 6 oktober van 10.00 tot 11.30 uur heeft de mantelzorgbijeenkomst het thema: Eenzaamheid. Aanmelden kan via deze webpagina van het Bibliocenter.  

Eenzaamheid

Eenzaamheid is te omschrijven als ‘je niet verbonden voelen’. De invloed kan groot zijn. Zeker als het gevoel langere tijd aanhoudt kan eenzaamheid leiden tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en een verminderd gevoel van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij de gevolgen het gevoel van eenzaamheid weer versterken. Een goede reden om op tijd te handelen. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Foto Bibliocenter
200921/HvL

Wellicht interessant