img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2021 18:30

RoerOm Energie Zonneroos 1 - Herteheym gaat van start

Roermond - 20 september 2021 - Energiecoöperatie RoerOm Energie wil in Roermond graag collectieve zonnedaken realiseren. De gemeente Roermond stelde hiervoor dit voorjaar daken beschikbaar van twee gemeentelijke panden, waaronder het dak van de sporthal Herteheym. Afgelopen weekend hebben 55 leden hun participatie-overeenkomst in de e-mail gekregen voor definitieve deelname. Realisatie voor het eind van het jaar is nog steeds de planning.

img

RoerOm Energie: "De participatie-overeenkomst voor definitieve deelname van de 55 leden is een prachtige nieuwe stap in de realisering van ons eerste zonnedak. De opstalovereenkomst met de gemeente is gereed, alle offertes zijn binnen en we staan op het punt om alles te bestellen. Als de deelnemende leden betaald hebben gaat de bestelling de deur uit. Realisatie voor het eind van het jaar is nog steeds de planning."

ZonneRoos - Stadstoezicht gaat niet door

Het tweede door de gemeente beschikbaar gestelde dak was het pand van Stadstoezicht aan de Slachthuisstraat in Roermond. Op 24 augustus 2021 heeft RoerOm Energie moeten besluiten om met de locatie Stadstoezicht niet verder te gaan en geen gebruik te maken van de voor deze locatie toegekende subsidie omdat het dak van Stadstoezicht niet geschikt is om er de gewenste en voor een gezonde business case benodigde aantallen panelen op te leggen. Bovendien blijkt de netwerkkabel die daar ligt onvoldoende capaciteit te hebben om de opgewekte stroom te kunnen afnemen.  

Inschrijving gesloten

Dat betekent dat de inschrijving dicht is voor nieuwe deelnemers, maar belangstellenden kunnen hun interesse wel laten registreren. Met meer leden en belangstellenden kan RoerOm Energie op zoek gaan naar nieuwe daken en vervolgprojecten starten.
 
Op de website van RoerOm Energie kun je online lid worden en jouw belangstelling voor een bepaald aantal panelen laten blijken. Als lid steun je de coöperatie met alle andere toekomstige activiteiten zoals bijvoorbeeld hulp bij energiebesparing, meer zon op dak, zonnepanelen boven parkeerplaatsen, etc. Door en voor leden, dus wil je ook actief worden, geef dat dan door.

200921/HvL


 

Wellicht interessant