img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2021 01:39

Rondleidingen HeemKring Heel tijdens Roaring Twenties Festival

Heel - 24 september 2021 - Op zondag 26 september vindt in Heel het 'Roaring Twenties Festival' plaats. Op het terrein vóór Cultureel Centrum Don Bosco kunt u vanaf 13.30 uur genieten van livemuziek. Ook presenteren de verenigingen zich, waaronder Heemkring Heel die aanwezig is met een stand. Belangstellenden krijgen hier informatie over de erfgoedprojecten en er worden die middag twee rondleidingen georganiseerd met gids.

Rondleiding “Oorlogsverleden”

Op het kerkhof van Heel liggen een aantal oorlogsgraven. Tijdens de rondleiding vertelt de gids o.a. over het bijzondere graf van Sylvester Berden. Hij zette in de oorlog o.a. de Daalzichtse Berichten Dienst op, een illegaal krantje. Hij kwam door verraad, op tragische wijze, om het leven.
 
Starttijd is om 14.00 uur en 15.15 uur.

Rondleiding “Sint Anna”

De rondleiding voert rond het voormalige klooster Sint Anna. De gids vertelt het verhaal van de “Zusters van de Heilige Jozef” en hun werk met “de minsten der mijnen”.

De starttijd is om 14.15 uur en 15.30 uur.

De rondleidingen duren maximaal 45 minuten, deelname is gratis en het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15 personen per rondleiding.
 
Intekenen voor de rondleidingen kan op zondag 26 september, vanaf 13.30 uur, bij de stand van Heemkring Heel, op het plein van CC Don Bosco in Heel.

Over Heemkring Heel

Heemkring Heel is de heemkundekring van Heel, Panheel, Pol en Osen en zet zich in voor het behoud van het materieel en immaterieel cultureel erfgoed in deze omgeving. 

Meer informatie is te vinden op de website Heemkring Heel.  

Foto's Wim Coolen/DeltaLimburg.nl
240921/HvL

Wellicht interessant