img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2021 06:22

Brand woonboerderij met rieten dak in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler - 29 september 2021 - Rond 14.00 uur woensdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kelperweg in Kelpen-Oler. Niemand raakte gewond, de hond die in de woning aanwezig was kon in veiligheid worden gebracht. Het bleek om een woonboerderij te gaan met rieten kap. De eigenaar vermoedt dat een blikseminslag de oorzaak is geweest. Het bijgebouw is verwoest, maar door het optreden van de brandweer is de woning bespaard gebleven.

img

Bij aankomst van de brandweer was er een enorme rookontwikkeling uit het dak van het aangrenzende bijgebouw. De eigenaar had kort daarvoor een hevige knal gehoord en hij vermoedt een blikseminslag. 

De brandweer kon door het vuur en de hitte het bijgebouw niet meer betreden, waardoor het blussen in het begin erg lastig was. Pas toen de brand in het bijgebouw uitslaand was, kon de brandweer de brand adequaat bestrijden. Het bijgebouw kan als verloren worden beschouwd, maar door juist optreden van de brandweer is de woning bespaard gebleven.

Omdat niet zeker is of de bewoners de nacht in de woning kunnen doorbrengen, is stichting Salvage opgeroepen. Deze gaan namens de gezamelijke brandverzekeraars, samen met de bewoners naar een mogelijke oplossing voor de komende nacht kijken.

Om 16.41 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer is nog enkele uren bezeg met nabluswerkzaamheden.

290921/HvL

 

Tags
Wellicht interessant