img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2021 13:15

Gemeente Roermond helpt bij aanschaf zonnepanelen

Roermond - 15 oktober 2021 - Op donderdag 14 oktober stemde de Roermondse gemeenteraad in met het voorstel om leningen te gaan verstrekken aan woningeigenaren voor de plaatsing van zonnepanelen op hun daken. Veel inwoners vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met dit project wordt die drempels weggenomen.

img

Woningeigenaren kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder dat zij hiervoor in één keer een groot bedrag moeten betalen. Deelnemers gaan daarvoor een lening aan bij de gemeente Roermond. Die lening wordt vervolgens in een periode van 15 jaar afgelost. De maandelijkse opbrengsten zijn altijd hoger dan de kosten aan rente en aflossing. Hierdoor kan de lening eenvoudig worden terugbetaald.

De gemeente sluit hiervoor een contract af met een leverancier en installateur van zonnepanelen. Dit bedrijf (serviceprovider) verzorgt de aankoop, de installatie, het onderhoud en de service voor de deelnemer. Kortom, deelnemers worden volledig ontzorgd.

De planning

Tot en met het voorjaar van 2022 zoekt de gemeente Roermond met een aanbesteding naar een professionele serviceprovider, zodat een goede kwaliteit van de zonnepanelen en de service kunnen garanderen. Om iedereen van goede onafhankelijk informatie te kunnen voorzien worden informatieavonden georganiseerd. Zodra duidelijk is wie de serviceprovider wordt, wordt meer informatie bekend gemaakt over de regeling. Als alles meezit, kunnen halverwege volgend jaar de eerste panelen op de daken van inwoners worden geplaatst. 

Actuele informatie

In totaal kunnen er ongeveer 400 deelnemers meedoen. Als de regeling succesvol blijkt, kan de gemeenteraad besluiten om de regeling voor nog eens 400 deelnemers open te stellen.

Maar informatie

Op deze webpagina van de gemeente Roermond vindt u steeds de meest actuele informatie.  

151021/HvL

Wellicht interessant