img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-11-2021 10:30

Leudal Leeft start beweegprogramma voor 65-plussers in Leudal

Leudal - 5 november 2021 - Leudal Leeft start met de pilot Positief Gezond in Leudal, een beweegprogramma van 10 weken voor 65-plussers in Leudal die (meer) willen gaan bewegen. De pilot start binnenkort in Baexem en Haelen. Het programma bestaat uit laagdrempelige activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, (zit)gymnastiek en bewegen op muziek. Individueel of in groepsverband. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Deelname is gratis!

img

Drempel om te gaan bewegen is te hoog

Bewegen is van groot belang om fit en gezond ouder te worden. Toch ervaren 65+’ers vaker drempels om te gaan sporten en bewegen. Van gebrek aan vervoer en financiële middelen tot aan het niet meekunnen met het beweegniveau bij een beweegclubje. 

Pilot Positief Gezond in Leudal

Daarom gaat Leudal Leeft aan de slag met een pilot van het project Positief Gezond in Leudal. Met behulp van de pilot helptLeudal Leeft ouderen op weg naar een positief gezond en gelukkig leven met de inzet van bewegen als middel. Het programma focust zich op het meer én beter laten bewegen van ouderen, met als doel dat ouderen in Leudal weer positiever, gezonder en zelfredzamer worden.

In tien weken positief gezonder

Gedurende 10 weken gaat beweegmakelaar Matti samen met de deelnemers op een laagdrempelige manier aan de slag met bewegen.

Beweegmakelaar Matti: “Het programma bestaat uit laagdrempelige activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, (zit)gymnastiek en bewegen op muziek. Individueel of in groepsverband. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.”

Na 10 weken gaat de beweegmakelaar samen met iedere deelnemer op zoek naar passend sport- en beweegaanbod.

Voor wie

Het project is bedoeld voor inwoners in Leudal die:

- 65 jaar of ouder zijn en nog thuis wonen

- (Vanwege corona) minder of niet meer bewegen

- (Vanwege corona) in een sociaal isolement terecht gekomen zijn

- Intrinsiek gemotiveerd zijn om het hele programma actief mee te doen

- Bij voorkeur zelfstandig naar een trainingslocatie kunnen komen (met behulp van de omgeving) en zelfstandig kunnen lopen

Meer informatie of ook meedoen?

Dat kan! Er is nog plek voor een aantal deelnemers. Wil je graag meer informatie of heb je interesse? Neem dan een kijkje op de website Leudal Leeft of neem contact op met beweegmakelaar Matti via matti@negen.nl of 06-28151793.

Wellicht interessant